Honlaphír

A kedvezményezett neve:
FOUR-POINT Ingatlanforgalmazó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: EKG és egyben Phonocardiograph készülék a stroke, hirtelen szívhalál és krónikus szívzörejből eredő megbetegedések detektálására
A szerződött támogatás összege: 77 656 080 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 60,691667 %
A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt alapvető célkitűzése olyan olcsó árfekvésű intelligens rizikóelemző rendszer létrehozása, amely az okostelefonnal rendelkező polgárok számára időben képes jelezni veszélyes tendenciákat, illetve amely a szakértői szolgáltatásaival közvetlen személyre szabott támogatást ad az egészség megőrzése érdekében. A gyors reagálást kívánó rizikók esetében (AF illetve kóros repolarizáció labilitás valamint krónikus szív zörej) a mérés bármikor elvégezhető EKG típusú mérésen ezzel egy időben történő szívhang vizsgálattal a többi rizikó esetében az életmód támogatása a hagyományos paraméterek (táplálkozás, fizikai aktivitás) személyre szabott elemzésén és szabályozásán keresztül érvényesül. A támogatást igénylő célja a pályázati kiírással összhangban olyan új, mobil technológiára alapozott életmód-támogató rendszer kifejlesztése, mely alkalmas a pitvari és kamrai fibrilláció rizikójának valamint a krónikus szívzörej becslésére bármikor, bárhol, orvosi közreműködés nélkül elvégezhető mérés alapján. A javasolt új technológia az agyi érkatasztrófák megelőzése terén is áttörést jelenthetne. Az agyi érkatasztrófák következményei a harmadik leggyakoribb halálokot képezik és a leggyakoribb maradandó egészségkárosodást, életminőség romlást okozzák az iparilag fejlett országokban, így a 32,000 új stroke eset Magyarországon, illetve az ismétlődő további 6-8000 stroke népegészségügyi jelentőségű. Különböző egészség-gazdasági számítások szerint a stroke ellátás/gondozás költségei, a beteg és a gondozó család jövedelem kiesése a legnagyobb megterhelést jelenti az ellátó rendszerekben az iparilag fejlett államokban. A projekt során megvalósítani kívánt termék hardware része az alábbi főbb elemekből fog felépülni:
EKG érzékelő, EKG erősítő, processzor, gyorsulás érzékelők, tápegység, illetve bluetooth modul. (Ezeket egy 7cm hosszú x 3cm széles x 2cm vastag műanyag borítású burkolatba fogjuk tenni terveink szerint.) Kialakítása olyan lesz, ami lehetővé és könnyűvé fogja a végfelhasználónak a használatát (fogását) valamint a szállítását is, hiszen az a cél, hogy használója a hétköznapokban is magával tudja vinni. Az általunk kifejleszteni kívánt termék EKG-t és szívzörejt is vizsgál, és nem csak méri és tárolja az eredményeket, hanem ki is értékeli őket orvos közreműködése nélkül.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.01.31.
Projektazonosító száma: VEKOP-2.1.7-15-2016-00555

 

Disszeminációs kötelezettség – VEKOP-2.1.7-15-2016-00555

  1. március 31. napján került megrendezésre a Kerekasztal megbeszélés – ONLINE. 

A kerekasztal megbeszélés témája: Magyar home monitoring EKG innovációk bemutatása, új horizon pályázatok generálása a telemedicína területén

A kerekasztal megbeszélésen a következő előadók előadásait hallhattuk:

1., ELŐADÓ: ESZES GÁBOR

ELŐADÁS TÉMÁJA: VEKOP-2.1.7-15-2016-00555, Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

EKG és egyben Phonocardiograph készülék a stroke, hirtelen szívhalál és krónikus szívzörejből eredő megbetegedések detektálására.

 

2., ELŐADÓ: KOZMANN GYÖRGY

ELŐADÁS TÉMÁJA: Dualscope Digitális sztetoszkóp bemutatása

 

3., ELŐADÓ: BUTSI ZOLTÁN

ELŐADÁS TÉMÁJA: Magzati EKG mérőeszköz bemutatása

 

Letölthető anyagok:

DUAL SCOPE prezentáció

NEATO prezentáció BIOSCIENCE EQUITY

Four Point disszemináció előadás anyag

 

Támogatással elnyert általunk megvalósított projekt méret: