Energetika

Cégünk 2013-ban megvalósította az első, 130 KW-os napelem parkját Jászberényben egy csarnok számára, részben uniós forrásból. A sikeres mintaprojektet követően hozta létre a salgótarjáni és a balassagyarmati kórházaknál, az épületek tetején egy 300 KW-os és egy 220 KW kiserőművi napelem beruházást.

A napelem parkok elegendő áramot biztosítanak Jászberényben ahhoz, hogy ne csupán ellássa a csarnokot árammal, de többletet is termeljen, amit az MVM partner Zrt-nek értékesít tovább.

Balassagyarmati napelem

Széchenyi 2020 „Környezet és Energia Operatív Program” és beruházás (KEOP-2014-4.10.0/K)

Közreműködésünkkel a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház a Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett pályázatával 100%-os támogatású, 172 710 220 forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert fotovoltaikus, közvetlenül a Nap sugarait elektromossággá alakító rendszerek kialakítására.

2015 májusában kezdődött el a rendszerek telepítése, hét épületen összesen 900 napelem elhelyezésével. A támogatás alapvető célja volt, hogy a megtermelt villamos energia csökkentse a fenntartási költségeket. A napelemek a káros üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése mellett várhatóan a kórház éves fogyasztásának kb. 15-20%-át fogják fedezni.

Salgótarján Napelem park

Salgótarjánban közbeszerzési eljárás keretében valósítottuk meg Jászberény után a következő napelem parkunkat. A fejlesztés eredményeképp 2015 augusztusa óta a Szent Lázár Megyei Kórház villamosenergia ellátását biztosítjuk 300 kW teljesítményű napelemes rendszerrel.

A napelem park 11154 db napelemet tartalmaz az intézmény tetőszerkezeteire telepítve. A rendszer optimális esetben 320000 kWh energiát termel évente, így nagy mértékben besegít a kórház épületeinek villamosenergia ellátásába. Az általunk kialakított napelem park előnye a működési költség csökkentésén túl a környezetvédelmi szempontok érvényesülése is.

Jászberény Napelem park

Cégünk 2014 során a jászberényi üzem és raktár megépítésével párhuzamosan egy 130 kW teljesítményű napelem-rendszert telepített, a famegmunkáló üzemcsarnok áramellátásának támogatására, a felhasznált áram mennyiségének csökkentésére. A beruházás európai uniós forrás felhasználásával készült.

Ez volt az első napelem parkunk ahol először bizonyítottuk az általunk kialakított rendszer hatékonyságát. A napelem park olyan hatásfokkal kezdett működni, hogy hamarosan már energiát tápláltunk vele vissza a villamos hálózatba.